Murerpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 100.266 anbefalinger
På platformen har vi 97.790 håndværkere
Vi har indsamlet 374.755 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,8 VERIFICERET VIRKSOMHED

En facaderenovering foregår altid i to trin: en afrensning og en efterfølgende behandling af væggene. Afrensningen består i, at man banker og skraber løse dele af facaden – eks. smuldrende mørtel og løs puds.

Når facaden er ren og fri for løse dele, kan den så repareres og pudses op med facadepuds eller -filts.

En pæn facade giver huset karakter

Når man renoverer facaden, ændrer man naturligvis husets visuelle udtryk. Man skal derfor huske at tage hensyn til den oprindelige byggestil og materialer, når farve og type af puds vælges. En pudset facade er skrøbelig og kræver mere vedligeholdelse efterfølgende. Det vil efter en årrække være nødvendigt at pudse om.

En fordel ved en facaderenovering er, at man beskytter gamle mursten og skjuler grimt murværk. Ved ombygninger eller tilbygninger kan det også være en god idé at pudse facaden. På den måde vil overgangen mellem de nye og gamle mursten ikke kunne ses. En pudset facade kan ikke fortrydes. Så overvej nøje om du vil have pudset din facade. Inden du pudser dit hus op, skal du sørge for at få udbedret evt. skader i murværket. Husk også at tjekke lokalplanen hos kommunen for regler for dit hus, inden du bestiller arbejdet udført hos en murer.

En række forskellige typer af facade-puds

Puds kan være naturligt gråt eller indfarvet – altså kan man få en facade i et væld af forskellige farver, hvor rød, gul, koksgrå og hvid er blandt de mest populære. Farven der vælger har normalt ikke den store indvirkning på prisen.

Fuldpuds: Er en fuldt dækkende puds, hvor man ikke kan se de bagvedliggende mursten.

Tyndpuds er et tyndt lag puds, hvor man kan se konturerne af murstene igennem pudsen. Tyndpuds kan påføres med forskellige teknikker, der giver hver deres særlige visuelle udtryk:

  • Vandskuring: Et tyndt lag puds påføres væggen, som skures jævn med en våd mursten.
  • Sækkeskuring: Et tynd lag puds påføres væggen, som jævnes med en jutesæk/lærredssæk. Efterfølgende børstes muren med en kalkkost for løse sandkorn.
  • Filtsning: Et meget tyndt lag mørtel påføres muren. Overskydende mørtel fjernes med et stålbræt eller en murske. Behandles efterfølgende med et filtsebræt i roterende bevægelser. Overfladen får derfor svage aftegninger af cirkulære strøg.
  • Berapning: Et tyndt lag mørtel påføres muren, som efterfølgende bearbejdes med en hvidtekost og vand. Antydninger af kostens strøg vil være synlige i den færdige overflade.

Tilbage til oversigten